Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2014 14:36 - Пътят на Европа е път към мрака, Автор: insar
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 12377 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разпадът на общественото съзнание и деморализацията на Европа вече са процеси, които не могат да бъдат отречени и от най-върлите защитници на неолибералния модел. Той е пред крах и признаците за него започват да се очертават все по-ясно на фона на зародилия се цивилизационен разрив между европейските страни и Русия. Бяха прекрачени неписани граници, потъпкани хилядолетни табута и отречени духовни ценности, опазили цели нации през векове на държавни сътресения и кръвопролитни войни. С нямото съгласие, равносилно на съучастничеството, Римо-католическата църква допусна над Европа да се разпространят като зараза всякакви разяждащи семейството и духовните общности течения, да бъде даден път на всевъзможни секти под предлог, че се дава свобода на вероизповеданието. Същата църква, която заяви намерението си за установяване на по-тесни връзки с православната явно се опитва да внесе вируса си в последния бастион на Хрстовото учение - Православието. Срещата на папа Франциск с вселенския патриарх Вартоломей I в Истанбул със сигурност ще се помни дълго не само заради дръзката си цел, но и заради молитвата, която папата направи в Синята джамия в партньортство с главния мюфтия.
Как да разбираме поведението на Западното духовенство? Може би е редно католиците да си зададат най-после въпроса "Накъде ни тикат нашите водачи?" и да се опитат да дадат отговор, от който ще им се изправят косите, стига да могат.
За какво сближаване можем да говорим, когато подмяната на ценностите е достигнала до онази фаза, от която просто няма точки, на база на които можем да се надяваме на някакво положително развитие? А за компромиси и дума не може да става. Явно на същото мнение е и руският патриарх Кирил, който при гостуването си в Сърбия през ноември тази година направи изявление, от което ясно пролича твърдата позиция на Руската православна църква относно защитата на Христовата вяра и критичното й отношение към духовното състояние на днешното европейско общество.
"Днес процесът на секуларизация, отричането на абсолютна истина, премахването на понятието за грях от общественото съзнание достигна безпрецедентни, апокалиптични размери. Ние със съжаление отбелязваме, че много европейски държави изоставиха своята християнска идентичност",
каза патриарх Кирил
Признаването на гей браковете, евтаназията и увеличаването на броя на абортите сочи, че Европа, която трябва да бъде крепост на християнството се превърна в локомотив на деструктивни процеси, добави още той.
В допълнение руският патриарх обърна внимание на една тревожна тенденция, която се използва за обработка на днешното гражданско общество и манипулирането му според съвременната геополитическа конюнктура: преиначаването на историята.
"Историята не може да бъде пренаписана, въпреки че в Сърбия, бивша Югославия и бившия Съветски съюз се опитаха да го направят.
 Те учат децата в съответствие с коригирани учебници, надявайки се, че новото поколение, ще забрави страниците на историята, които са неблагоприятни по отношение на настоящите политически предизвикателства ", заяви патриархът, наричайки  това "голяма грешка" и подчерта, че "историческите факти не могат да се изтрият от паметта на хората, без значение колко се пренаписват."
Да загубиш ориентир в днешния медийно-истеричен хаос не е трудно, още повече когато за тази цел се изливат огромни финансови средства в специално създадени за целта неправителствени организации. В България подмяната на ценностната система и пренаписването на историята са все неща, навлезели в сериозен етап, а спирачката на тези пагубни процеси се счупи окончателно с присъединяването ни към (юдо)масонския проект ЕС и ликвидирането на последните искри от националния ни сувернитет и достойнство.
Оттук нататък пътищата са само два - все по-дълбоко в мрака на разлагаща се Европа или да потърсим отново светлината, преди да е станало прекалено късно. 




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311875
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031