Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2012 16:14 - Камби
Автор: elena075nenkova Категория: Рецепти   
Прочетен: 3010 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази рецепта я знам от моята баба. Правя я всяка година и се изяжда като топъл хляб.
Пропорцията на зеленчуците е по Ваше желание. Тази година взех 15 кг. месести червени камби, между тях малко зелени и малко оранжеви, да е по шарено. Карфиол - 5 глави. Килограм и половина моркови и 5 глави чесън плюс 2 връзки целина. И така...

Трябват Ви: 

камби
карфиол
моркови
чесън
черен пипер
бахар
дафинов лист

За компотен буркан от 0.800 гр. 

1 суп. лъж. сол
2 суп. лъж. захар
4 суп. лъж. оцет
2 аспирина

За 3 литров буркан:

4 суп. лъж. сол
8 суп. лъж. захар
16 суп. лъж. оцет
8 аспирина

Измиваме, почистваме и нарязваме зеленчуците. В буркана слагаме солта, захарта, оцета, аспирина, 1 зрънце бахар, няколко зрънца черен пипер и 1 листенце дафинов лист. Нареждаме зеленчуците до гърлото на буркана, допълваме с вода. Затваряме, може и с найлонова капачка и разклащаме няколко пъти. На следващия ден пак разклашаме бурканите. На третия ден вече захарта, солта и аспирина трябва да са се разтворили. След 10 дни трушията вече е готова за употреба. Става много вкусна и хрупкава.

ОПИТАЙТЕ!!!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: elena075nenkova
Категория: Рецепти
Прочетен: 973129
Постинги: 360
Коментари: 68
Гласове: 195
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031