Постинг
22.09.2012 18:14 -
Стерилизиран патладжан
Трябват Ви:
патладжан
олио
сол
черен пипер
бахар
дафинов лист
Патладжана се измива, обелва ( по желание ) и разрязва на филийки. Посолява се и се оставя 2 часа в тавичка да се отцеди. Пържи се ( без брашно ) в олио до златист цвят. Оставя се да изстине и се нарежда в буркани. Между патладжана се слага зърна черен пипер, бахар и дафинов лист, може и малко сол, ако ви е безсолен. Отгоре се долива с останалото от пърженето олио. Затварят се бурканите и се варят 10 минути за капачката.
На зима ( по желание ) при сервиране капвате малко оцет.
ОПИТАЙТЕ!
Вълнообразно
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 195
Блогрол
1. ПОЛЕЗНО И ПРИЯТНО - МОЯТ САЙТ
2. РЕАЛНИ ПАРИ ОТ РЕКЛАМИ
3. КАМБИ
4. МЛАДИ И ЗДРАВИ
5. КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
6. ПОСТНИ СЪРМИ ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
7. ЗА ШИПОВЕ
8. ПЛЕКСИТ
9. БУРАНА
10. МИДИ С ДОМАТЕН СОС
11. ВКУСНИ ОХЛЮВИ
12. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ УТАЙКАТА ОТ КАФЕ
13. ДОМАШНИ ШНИЦЕЛИ
14. КЕКС БЕЗ ЯЙЦА
15. КАРТОФИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА
16. СИРОП ЗА КАШЛИЦА
17. КЮФТЕНЦА
18. МАСЛЕНКИ
19. ЦЕЛИНА
20. ЧЕСЪН ЗА ГЪБИЧКИ
21. БУХТИЧКИ
22. НАПУКАНИ ПЕТИ
23. МЪРЗЕЛИВА МУСАКА
24. КОСОПАД
25. ТЕСТ - БЕЗПЛАТЕН
2. РЕАЛНИ ПАРИ ОТ РЕКЛАМИ
3. КАМБИ
4. МЛАДИ И ЗДРАВИ
5. КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
6. ПОСТНИ СЪРМИ ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
7. ЗА ШИПОВЕ
8. ПЛЕКСИТ
9. БУРАНА
10. МИДИ С ДОМАТЕН СОС
11. ВКУСНИ ОХЛЮВИ
12. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ УТАЙКАТА ОТ КАФЕ
13. ДОМАШНИ ШНИЦЕЛИ
14. КЕКС БЕЗ ЯЙЦА
15. КАРТОФИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА
16. СИРОП ЗА КАШЛИЦА
17. КЮФТЕНЦА
18. МАСЛЕНКИ
19. ЦЕЛИНА
20. ЧЕСЪН ЗА ГЪБИЧКИ
21. БУХТИЧКИ
22. НАПУКАНИ ПЕТИ
23. МЪРЗЕЛИВА МУСАКА
24. КОСОПАД
25. ТЕСТ - БЕЗПЛАТЕН