Продукти за плънката:
500 гр. извара / безсолна, най - добре кашкавалена, но може и друга /, 200 гр. заквасена сметана, 3 яйца, 1/2 чаена чаша кафява захар, 2 пакетчета ванилия, кората на 1 лимон / настъргана /, щипка сол
За блата:
1 пак. (около 200 гр.) обикновенни бисквити, 50 гр. бланширани лешници, 1 суп. лъжица какао на прах, 1 суп. лъжица кафява захар, 100 гр. меко масло
Приготвяне:
Всички продукти за блата се поставят в блендер или чопър и се мелят до възможно най-ситна и хомогенна консистенция. След това на ръка ги обърквате с омекналото масло. Получената смес се притиска във форма за торта ( със свалящо дъно ), така че да се издигне около 1-2 см бордюр по стените на формата. Пече се на 220єС / загрята фурна /за около 15 минути и се наблюдава да не прегори. След което се изважда и градусите се намаляват на 160.
Междувременно приготвяте плънката. Първо се бъркат изварата и сметаната, след това се добавят захарта, солта, ванилията и лимоновата кора и най - накрая идват яйцата. Бърка се още малко и сместа се разстила върху готовия блат. Формата се връща във фурната и стои вътре 30 минути. След това се вади и се оставя в хладилник да изстине добре. Може да се украси с пресни горски плодове, киви или конфитюр / домашно приготвен /.
Да Ви е сладко!
2. РЕАЛНИ ПАРИ ОТ РЕКЛАМИ
3. КАМБИ
4. МЛАДИ И ЗДРАВИ
5. КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
6. ПОСТНИ СЪРМИ ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
7. ЗА ШИПОВЕ
8. ПЛЕКСИТ
9. БУРАНА
10. МИДИ С ДОМАТЕН СОС
11. ВКУСНИ ОХЛЮВИ
12. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ УТАЙКАТА ОТ КАФЕ
13. ДОМАШНИ ШНИЦЕЛИ
14. КЕКС БЕЗ ЯЙЦА
15. КАРТОФИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА
16. СИРОП ЗА КАШЛИЦА
17. КЮФТЕНЦА
18. МАСЛЕНКИ
19. ЦЕЛИНА
20. ЧЕСЪН ЗА ГЪБИЧКИ
21. БУХТИЧКИ
22. НАПУКАНИ ПЕТИ
23. МЪРЗЕЛИВА МУСАКА
24. КОСОПАД
25. ТЕСТ - БЕЗПЛАТЕН